Om oss

Jag heter Cattis och det är jag som håller hundkurserna. Min verksamhet heter ”Cattis hundspecialist”. Jag har haft ett stort djurintresse så länge jag kan minnas. Jag är uppväxt med hund, och min första egna hund som var en Yorkshireterrier fick jag när jag var 6 år. Jag tränade agility med henne och var min lilla maskot som jag tog med mig överallt. Förutom hund har jag haft kaniner, marsvin, råttor, gerbiler, hamstrar, fåglar, grodor, fiskar mm.

Jag skaffade mig ytterligare en yorkshireterrier, men ville egentligen ha en större hund att tävla med och slippa var så rädd för att få hunden uppäten av andra hundar.

Så när jag var 13 år fick jag en Soft coated wheaten terrier som var relativt stor i alla fall. En härlig ras, men mycket pälsvård. Sedan dess har det blivit några hundar av raserna Soft coated Wheaten terrier, Nova Scotia Duck tolling Retriever, Tervueren, Malinois och Border collie.

Tyvärr har jag haft otur med sjuka hundar, men har lyckats bra de gånger jag tävlat och fått några första pris i alla lydnadsklasser och lydnadchampion, men även inom andra hundsporter.

2010 började jag med Rallylydnad och har sedan juli 2011 då sporten blev officiell tävlat med stor framgång med alla mina hundar. Jag gillar detaljträning och det är kul att lyckas få maxpoäng med tre olika raser på tävlingarna.

 

Utbildning

Jag är utbildad SBK instruktör i botten, har hållit kurser sedan 1995. År 1999-2000 utbildade jag mig som lydnadsinstruktör inom IMMI. IMMI står för Instruktör med mjuk ideologi och är en mer krävande utbildning, men som ger än så mkt mer. 2002 utbildade jag mig som hundpsykolog inom IMMI. Sedan dess har jag gått på några föreläsningar, kurser och kortare utbildningar för att utöka mina kunskaper.

Nu 2012 har jag precis gått en Rallylydnadsutbildning inom IMMI. Min största kunskap har dock fått av att träna, tävla och uppfostra många olika raser och individer. Fungerar inte en metod, finns det andra sätt utan att behöva banka ner hunden.

Min tävlingskarriär har varit framgångsrik, då jag vunnit i alla grenar jag ställt upp i. Den senaste sporten jag hoppade på är Rallylydnad. Där har jag kommit till SM med samliga hundar med höga poäng.

Eventuell vinst från kurserna går till vidareutbildning, sponsring till SM med Quincie och min tävlingshund Troja som även är visningshund på kurserna.

Hundar jag har haft/har;

                                               tassa.jpg

Tassa en Border collie på 12,5 år. Vi fick tyvärr sluta med vallning pga Ep anfall. Hon har viltspårchampionmeriter, är uppflyttad till högre spår, högre sök, lydnadsdiplom i klass 1, 2 och 3, samt lydnadschampion och har även kvalat till SM i lydnad. Nu även diplom i rallylydnad, nybörjarklass, fortsättningsklass, avancerad klass och mästarklass. Kvalad till SM 2013, men deltog ej då man inte får starta med två hundar. Blev mästarnas mästare 2013. Pensionerad 2014. I början av 2016 fick en hjärnblödning, till min förtvivlan gick det inte att rädda henne. Hon var min bästa tävlingshund jag haft genom åren, alltid pigg och glad.

                                              pepsi.jpg

Pepsi en Nova Scotia Duck Tolling Retriever på 13,5 år. En pigg, glad och stabil hund, men med hälsoproblem. Vi har tränat agility och bruks - sök, men slutade med det efter en knäoperation. Pepsi är viltspårchampion, 1:a pris på jaktprov, uppflyttade till lägre sök, uppflyttad till elitlydnad och rally fortsättning med sina 100 p. Pga Spondylos i länd och korsrygg, polyartrit är hon nu pensionerad. Tävlat lite inoff i Rallylydnad då hon vann cupen, den totala cupen 2013. Blev klubbmästare i fortsättningsklassen 2013 med maxpoäng. Klubbmästare även 2014, trots att hon nu blivit döv. Dog i lymfkörtelcancer 2016, en glad hund enda in i det sista.

                                              micha.jpg

Mischa en Malinois på 7,5 år. Hon är uppflyttande till högre klass - sök, lydnadsdiplom i lydnadsklass 1 och 2. Rallylydnadsdiplom i nybörjar, fortsättning, avancerad och mästarklass. Tävlar i lydnadsklass 3, i rallylydnad, mästarklass klass. En hund jag satsar på till SM i rallylydnad då hennes passion inte är fart. Klubbmästare i Mästarklass 2013 och 2014. Blev kvalad till SM 2013 med bra placering tack vare sina 100 p, men fick tyvärr en skada i trampdynan strax innan SM. Utställningschampion 2014. Låg som etta med maxpoäng på kvallistan Rallylydnads SM 2014, tog silver. Blev tidigt kvalad till SM 2015 med en 2:a plac som tyvärr blev våra sista tävlingar. En hund som imponerad alla med sin tekniska skicklighet o samarbete. Dog i skelettcancer endast en månad efter SM. Älskad & saknad för evigt!

                                              quincie.jpg

Quincie, en Bordercollie på 10,5 år. Någon lämnade ett glasföremål i skogen som gjorde att hon skar av alla senor och artärer i tassen. Med bra förband överlevde hon, blev tyvärr blev hon inte 100 % ok, så vallning och agility blir det inte mer. Quincie är uppflyttad till lägre- sök, har diplom i nybörjar, fortsättning, avancerad samt mästarklass i rallylydnad, lydnadsdiplom i lydnadsklass 1, 1:a pris i klass 2. Klubbmästare i lydnad 2013. Tävlar i lydnadsklass elit, lägre sök och mästarklass rallylydnad. Låg på SM kvallista 2014 i Rallylydnad, men fick inte deltaga pga att en förare inte får deltaga med två hundar. Hon låg 5:a på kvallistan inför 2015 års rallylydnads SM. Min förhoppning var att ställa upp med henne, om jag klarade det inte mentalt efter Mischas bortgång. 2016 låg hon 3:a på kvallistan inför rallylydnads SM, men fick käkmuskelinflammation strax innan. 2017 blev hon första hunden i Sverige som tog tre cert med maxpoäng och där med rallylydnadschampion. SM låg hon 5:a på kvallistan, där hon kom till final och blev 9:a. Hon har redan kvalat till SM 2018 med sina hundringar och ligger på 2:a plats på kvallistan med 698,5 p, men här slutar hennes karriär inom den sporten pga artros i höften. Det blev en fin avslutning, nu satsar vi på nosework istället där hon redan visat framfötterna, Quincie har godkänt doftprov i klass 1 och 2. En hund som kommit långt, trots sina medfödda ångesträdslor. 2018 uppflyttad och redo att tävla i klass 2, efter 3 raka diplom i klass 1. Nosework cupen 2018, kom hon 3:a med hård konkurrans och syrran Troja tog hem segern.Pensionerad i Nosework efter att hörseln blivit sämre.

 

TROJA -LP1, LD1, LD2, RLD N, RLD F, RLD A, SE RallyCh, Sökh1, Sökh 2, korad. Troja, en Malinois på 4,5 år. En hund som jag satsar på att komma långt med inom lydnad, rallylydnad och bruks -sök. En helt underbar hund på alla sätt och vis. Vi kör även nosework och agility för skoj skull. Troja har godkänt doftprov klass 1 och 2 i Nosework. Tävlat i rallylydnad nybörjarklass, fortsättning, avancerad, mästarklass med maxpoäng på de flesta av tävlingarna. Därmed titeln RLDN, RLDF, RLDA, RLDM och tidigt blev Svensk rallylydnads champion. Hon har tävlat gamla och nya lydnadsklass 1 och vann med höga poäng och därmed titeln LP1 och LD1. I bruks sök har hon vunnit appellen med näst intill maxpoäng. Efter skada hösten 2017 är vi ute på banan igen. I april 2018 vann hon lägre klass sök med höga poäng och uppflyttad. Hon vann även Nosework cupen över många av östergötlands bästa ekipage. Hösten 2018 tävlade vi i högre klass sök och vann med uppflytt till elitklass. Fick tre 1:a pris och titeln LD2 med vinst i lydnadsklass 2, därmed uppflyttad till lydnads klass 3. Även 3 diplom i klass 1 i nosework med SSE och vinst i enskilda moment, samt uppflytt till klass 2.

 

AKIRA - LD Startklass, LD 1, Sökh 1. Akira, Malinois på 2,5 år. En lugnare malle som med tiden blir mer fart i. Hon var osäker och visade det med aggression i börja eller så stängde hon av. Någonting vi jobbat mkt till, så idag är hon en underbar hund. Akira skulle tävla i lydnad, bruks- sök, nosework, men pga kvalster allergi får vi skippa nosework och bara hunnit tävla i lydnad. Deputen i lydnad resulterade i högsta poäng på näst intill alla moment, vann alla 3 tävlingar och fick titeln LD startklass. I söket har jag lagt om henne som skall hund, eftersom hon är en hund som passar för skyddsabete. Något jag inte sysslar med pga så stor skaderisk, men jag vill tillgodo se Akiras behov och är mkt nöjd med mitt beslut. Hösten 2018 har vi tävlat i appell sök, hon blev uppflyttad till lägre klass och vann. Det gick lika bra i klass 1 och hon fick titeln LD1.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)