Rallylydnad

Rallylydnad

Sporten bygger på att hund och förare genomför en bana med 12-20 moment beroende på svårighetsgrad. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras.
Totalt finns det ca 70 moment i fyra klasser: Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare.
Banan bestäms varje tävling av domaren och ska, efter banvandring, genomföras utan instruktioner från någon funktionär.

Domaren bedömer ekipaget medan de genomför banan, man börjar med 100 poäng från vilka avdrag görs. Föraren får gärna prata, uppmuntra, klappa i händerna eller använda andra verbala uppmuntrande förstärkningar i syfte att uppnå bästa möjliga resultat. I rallylydnad krävs inte ett perfekt fotgående, men det ställer höga krav på samarbete och kontakt. Det är inte tillåtet att ge hunden tillrättavisande, åthutande eller för hunden obehagliga kommandon. Föraren får heller inte medvetet vidröra hunden.

Rallylydnad är en perfekt aktivitet för den vanliga familjehunden och bygger på glädje och samarbete – dessutom är det en underhållande hundsport att titta på. Via träningen ger rallylydnaden dig och din hund en bättre kontakt och du får en hund som är lydig, följsam och samarbetsvillig. En sådan hund fungerar lika bra i hemmiljö tillsammans med familjen som på offentliga platser eller tillsammans med andra hundar. Vår erfarenhet visar också att en hund som får arbeta tillsammans med människor mår bättre och är lyckligare. Då rallylydnad inte är fysiskt krävande passar det också för både äldre hundar  förare.                                                                              rally.jpg                                                                                                       

 

Träna för instruktör som kvalat in med flera hundar till SM, maxpoäng o tog bla. silver.

Rallylydnad – nybörjarkurs    

Innehåll teori/ praktik  7 kurstillfällen

Vi går igenom vad Rallylydnad är, alla skyltar i nybörjarklass, visar videoklipp. Hur man ska gå till väga för att lära in skyltarna på bästa sätt, momentet svårigheter och belöningsteknik. Tips vid inlärning, belöningsformer, banträning mm.

Första gången har vi teori och praktik 2 tim, övriga tillfällen är det teori invävd i den praktiska träningen totalt 1,5 tim per tillfälle. Träna för skoj skull eller för att tävla.

Förkunskaper: Kunna vara i grupp, sitt/ ligg stanna kvar

Rekommendationer: Användning av klicker, att hunden är inklickad.

Max 4 deltagare

Start: Inställt pga Corona

 

Rallylydnad – fortsättningskurs

 Innehåll teori/ praktik   7 kurstillfällen

Vi går igenom vad Rallylydnad är, alla skyltar i fortsättningsklassen, visar videoklipp. Hur man ska gå till väga för att lära in skyltarna på bästa sätt, momentet svårigheter och belöningsteknik. Tips vid inlärning, belöningsformer, banträning mm.

Första gången har vi teori och praktik 2 tim, övriga tillfällen är det teori invävd i den praktiska träningen totalt 1,5 tim per tillfälle. Träna för skoj skull eller för att tävla.

Förkunskaper: Kunna nybörjarskyltarna och att vara i grupp.

Rekommendationer: Användning av klicker, att hunden är inklickad.

 Max 4 deltagare

Start: Inställt pga Corona

 Rallylydnad - MIX

Innehåll teori/ praktik – 5 kurstillfällen

Varje deltagare får 2 pass var per träningstillfälle, där de själva väljer ut de moment man behöver hjälp med Kursen passar alla oavsett vilken klass man tävlar i.

Max 3-4 deltagare

start: Inställt pga Corona

Rallylydnad – tävling

 Innehåll teori/ praktik – 5 kurstillfällen

Vi lägger banor varje gång. Plockar ut svårigheterna och tränar på det vid sidan om. Tips vid inlärning, belöningsteknik, går igenom olika belöningsformer, tävlingsregler och bandelskontroll mm.

Första gången har vi teori och praktik 2 tim, övriga tillfällen är det teori invävd i den praktiska träningen totalt 1,5 tim per tillfälle.

Förkunskaper: Kunna vara i grupp, tävlat i rallylydnad nybörjarklass.

Rekommendationer: Användning av klicker, att hunden är inklickad.

Jag håller kurs i samtliga klasser om intresse finns.

Max 4 deltagare

 Start:Inställt pga Corona

 

Träningsgrupp utan instruktör i inomhushall

Vintertid nov-mars

Rallylydnad och nosework, men även lydnad finns möjlighet till.

Ojämna veckor rallylydnad

Jämna veckor nosework

Kostnad: 10 ggr, 900 kr, 2 tim per grupp o tillfälle, 4 deltagare/grupp.

Grupp 1: kl-17.00-19.00

Grupp 2: kl.19.00-21.00

 

 

 

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)